keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Syksyinen raksaväsy

Nyt se sitten iski ihan urakalla, raksaväsymys. Onneksi Herra S on ollut ahkerampi, pitänyt huolen, että terassimme valmistuu, siinä on kaiteet ja portaat. Itse olen suunnitellut kiinnittäväni vessan peiliä viimeisen kuukauden ajan. Siinä se lojuu vessan lattialla. Tekemistä vaille valmis.

Osittain raksaväsyyn vaikuttaa töiden aloittaminen. Vuoden virkavapaa, opintovapaaksi naamioitu raksavapaa, teki hyvää. Sain keskittyä rauhassa rakentamiseen ja väitöskirjan tekoon. Nyt kun päivät täyttyvät töistä ja väitöskirjasta, ei vessan peilit enää tunnu kovin tärkeiltä.

Sen verran piristystä on näkyvissä, että totesin eilen saunassa että pesuhuoneen valoille on nyt kertakaikkiaan tehtävä jotain. Ne ovat edelleen kamalat. Se into, jolla niistä kirjoitin aikanaan on laantunut, en ole enää repimässä niitä henk koht alas omin pikku kätösin, en myymässä koko taloa valojen takia enkä kiroa suunnittelijoita alimpaan helvettiin. Rauhallinen toteamus niiden järkyttävyydestä sisälsi eilen vain yhden lauseen, ja sekin oli melkoisen laimea. Herra S ainakin taitaa päästä helpommalla :)

Tiedän että raksaväsymys väistyy aikanaan. Toivon että Herra S ymmärtää sen myös, ja osaa nyt nauttia. Eräänä päivänä herään, totean että NYT lähtee ne pesuhuoneen lamput, NYT laitetaan ne parit puuttuvat verhot, NYT myös ne pari puuttuvaa listaa, NYT kiinnitetään se vessan peili, NYT, NYT, NYT, NYT on saatava valmista. Ja sitten saadaan. Tapahtuuko se huomenna vai 3 vuoden päästä, kuka tietää. Elämä on yllätyksiä täynnä, niitä kannattaa odottaa :)

Rouva E

3 kommenttia:

 1. Tulin kurkisteleen blogiisi. Aivan mahtavia kirjoituksia sulla täälä. Raksa-aika on kyllä rankkaa mutta silti ihanaa aikaa. Meilläkin eletään sitä parhaillaan ja ihan yllättynyt olen kuinka hyvin on tähän saakka jaksettu. Tiedän kyllä että se väsymyskin jossain kohtaa tulee ja ottaa haltuunsa, sillon täytyy huilia hetki ja kerätä taas voimia! Jospa sinullakin raksaväsy helpottaisi pian ja pääsisit taas nauttimaan uudesta kodista ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kysymän että mistä tuo keittiön lattialaatta? Olis täydellinen meidän kodariin ❤

   Poista
  2. Kiva kun olet tullut kurkistelemaan blogiini :) Vähän on ollut hiljaista viime aikoina, mutta eiköhän tästä taas piristytä. Raksa-aika on ihanaa aikaa, nautin siitä täysin siemauksin. Kaipaan sitä keskeneräisyyttä, suunnittelua ja nautintoa kun talo pikkuhiljaa saa muotonsa, seinänsä ja sisuksensa. Nautin toki täysin rinnoin uudesta kodista, ehkäpä juuri siksi väsymys iskeekin, on vain niin ihanan mukavaa olla, tekemättä mitään suurta, nauttia saavutuksista :)

   Keittiön laattaa on laattapisteen valikoimasta. Samaa löytyy hieman ruskeamman sävyisenä. On todella kaunis laattaa, ehdottomasti yksi parhaista valinnoistani.

   Poista