maanantai 19. helmikuuta 2018

The Boss ja The Bosh

Raksa-aikana joutuu tekemään paljon valintoja. Pitää valita kattopaneelit, laatat ja kodinkoneet. Itselleni ehkä haastavin valinta oli uunin valinta. Valinnan teki vaikeaksi se, että en ole erityisen mieltynyt juuri tiettyyn merkkiin, yhteen ainoaan toimintoon, ulkonäköön tai muuhun yksittäiseen kriteeriin. Tai itseasiassa olen, uunin piti sisältää kaikki normaalista toiminnoista höyrytoimintoihin ja lautasen lämmityksestä monitasopaistoihin. Sen piti myös olla yhdessä paketissa, en halua monta eri härpäkettä keittiööni ja sen piti olla jotenkuten silmiä miellyttävä. Eli yhdessä kauniissa paketissa piti olla kaikki mahdolliset toiminnot ja lisäksi sen piti täyttää Herra S:n ainoa vaatimus, että se pysyy budjetissa. Eli sen piti olla täydellinen.


The Bosh
Päädyimme Boshin monitoimiuuniin, viralliselta nimeltään ilmeisesti joku yhdistelmähöyryuuni. Uunissa on niin paljon toimintoja, että lähes parin vuoden käyttökokemuksen jälkeen en ole niitä kaikkia tarvinnut, vaikka paljon uunia käytänkin. 


Ehdottomasti paras toiminto on höyrytoiminto. Uunissa saa valittua erilaisia höyrytoimintoja, alkaen pienestä "höyrylisästä" muihin toimintoihin yhdistettynä ja päättyen puhtaaseen 100% höyrykypsennykseen. Loistavaa! Mukana tullut uunin oma keittokirja opastaa höyryttämää täydelliset parsat (ei enää tarvetta erilliselle parsakattilalle, joka tietysti joka huushollista löytyy), leipomaan täydelliset rapeakuoriset sämpylät ja hauduttamaan mehevän kostean ylikypsän lihan. Keittääpä uunin höyry muuten täydellisen kypsää riisiä, ilman että tarvitsee vahtia palaako riisi kattilassa pohjaan, meneekö puuroksi tai jääkö vetiseksi. Parhaimmillaan voin siis tunkea uuniin kokonaisen kanan, raa´at riisit ja kasvikset ja nuo kaikki valmistuvat kertaheitolla täydellisen meheviksi. Puhumattakaan kuinka helposti raakamakkarat saa höyrytettyä kypsäksi ilman vesien kanssa läträystä!  Kun taas höyryä lisää esim. kiertoilmatoimintoon, ei kana varmasti paistu kuivaksi. Täydellistää kamaa ostos tv:n tuotantoon, eikä tässä vielä kaikki...

Yksi käytetyimmistä toiminnoista on taikinan kohotus. Ohjeen "kohota taikinaa liinan alla tunti", muttuu reilun puolen tunnin mehevän kosteaan kohotukseen uunissa. Kiitos höyryn!

Onhan uunissa tietysti kaikki normaalit toiminnot, ylä ja alakuumennus, kiertoilma, grilli ja mitä näitä nyt on. Uunissa on myös omat ohjelmat eri ruokalajeille. Tällöin uuni funtsii itse lämmöt ja sopivat höyryn määrät ja ilmoittelee sitten kun ruoka on valmista. Helppoa kun heinänteko!

Uunissa on baking sensor, jolloin uunille kerrotaan minkälaisesta paakkelsista on kyse, tungetaan taikina uuniin ja uuni käyttää omaa aistiaan ja mittailee taikinaa ja säätelee itseään sen mukaisesti. Sensori on hieman herkkähipiäinen eikä se siedä silikonisia vuokia, ja ottaa nokkiinsa, jos sen kokkailuihin puututaan ja luukku avataan ennen kun on valmista. Herkkähipiäisyydestään huolimatta uuni paistaa täydelliset muffinssit!

Suurin miinus tulee pizzan paistamisesta. Uunin mielestä kun pizzaa pitäisi paistaa lähes puolituntia noin 200 asteessa, kun allekirjoittanut haluaisi läjäyttää pizzan vähintään 300 asteeseen vain kymmeneksi minuutiksi. No, kyseessä ei ole italialainen uuni, suotakoon tämä siis anteeksi.

Elämä uunin kanssa on ollut mielenkiintoista. Olen oppinut, että uuni osaa tehdä tietyt ruuat paremmin kuin minä, ja osassa (esim. pizzan paistamisessa), minun menetelmäni toimii paremmin. Olen myös urkkinut uunilta hyviä vihjeitä esim. kuinka paljon höyryä kannattaa lisätä eri ruokiin. Uuni kun avoimesti kertoo mitä tekee, ei osaa raukka pitää salaisuuksia. Oli kyse sitten omasta tai uunin osaamisesta, kaikista kokkailuista otan kuitenkin häpeilemättä kunnian itselleni, uuni kun ei osaa pitää puoliaan kehuskeluissa. Tai osaa se, se piippaa hienovaraisesti jos sillä on asiaa, mutta ymmärtääkseen sitä pitää osata puhua Boshia. Minä osaan.

Rouva E, The Boss

Ps. Kuva on pöllitty Boshin sivuilta. Meidän uuni on jo sen verran elämää ja ruokaa nähnyt yksilö, että tämän kuvan perusteella sen tunnistaa helpommin mm. kaupasta.

1 kommentti:

  1. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
    (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

    VastaaPoista