maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tästä se alkaa, tai siis alkoihan se jo ajat sitten...

Tervetuloa seuraamaan elämämme suurimman unelman tai katastrofin etenemistä: Olemme aloittaneet rakentamaan omaa unelmien taloa, avioeronkin uhalla. Kummallakaan meistä, ei Herralla eikä Rouvalla, ole aikaisempaa rakentamiskokemusta. Ei ole myöskään kokemusta blogin pitämisestä, joten pääsette seuraamaan sekä rakentamisessa, että blogin pitämisessä tapahtuvia sattumuksia ja toivottavasti myös onnistumisia.

Koko prosessi alkoi maaliskuussa 2014 kun vihdoin 5 vuoden etsinnän jälkeen löysimme unelmien tontin: Sopivan iso, sopivan syrjässä, sopivan hyvien kulkuyhteyksien päässä ja ennenkaikkea sopivan hintainen. Tässä vaiheessa lienee tarpeelllista kertoa, että Rouva ei ole kuuluisa pitkästä pinnasta tai maltillisesta odottamisesta, joten Herra paineli tekemään heti ensisilmäyksen jälkeen kaupat, Rouvahan tietty istui töissä ja antoi Herralle ohjeita puhelimitse. Tarina kertoo, että kiinteistövälittäjä oli hymyillyt kun Herra oli ilmoittanut Rouvalla olevan jo kaakelit takakontissa.

Ikionnellisina tontista pakotimme appivanhemmat tutustumaan tonttiin. Upeiden kiljahdusten ja haltioituneiden katseiden sijaan saimme kuulla olevamme rohkeita. Luojan kiitos emme vielä tuossa vaiheessa tienneet mitä se tarkoitti, olisi voinut tulla itku jo silloin.

Ostimme siis tontin, keskellä metsää ja peltoja, rinteessä, jyrkässä rinteessä, täynnä puita, risuja ja ISOJA kiviä. Itse näin jo istuvani teekupin kanssa valmiin talon isolla terassilla ihaillen auringonlaskua mieheni kanssa, muut taisivat nähdä isoja koneita, räjäytyksiä, loputtomia risusavottoja, helvetillisiä perustuksia, vajoavaa maata ja mitä näitä nyt on...

Nyt on siis kulunut yli vuosi tuosta onnen ja autuuden täyttymyksen alusta. Tässä välissä on suunniteltu, suunniteltu uudestaan, muutettu suunnitelmia, peruttu suunnitelmia, suunniteltu vielä vähän lisää ja lyöty lukkoon suunnitelmia. Näistä tulette vielä kuulemaan. On myös maksettu jos jonkunlaisia maksuja, suurinosa asioista, joita ei konkreettisesti näe. Ensimmäiset konkreettiset asiat alkavat VIHDOIN tapahtua huomenna kun tien rakentaminen tontille alkaa. Kyllä, tien. Tontille ei ole tietä. Tai no on, muttakun ei sinne minne se talo tulee. Rohkeuden määritelmä 1: typerys, joka ostaa tontin, jonne ei mene tietä.

Tästä on suunta vai ylöspäin, tästä alkaa rakentamisen pitkä oppimäärä!
Rouva E

2 kommenttia:

  1. Tästä tulee varmasti viihdyttävää lukemista. Meidän auttava puhelin vastaa 24/7 😉. Ja viinitarjoilu järjestetään aina tarvittaessa.

    VastaaPoista
  2. Tàssà vaiheessa - ihan piruilematta - kysyisin ettà onhan siinà rinteessà peruskalliota jolle rakentaa?

    VastaaPoista