keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Väliseiniä ja tapetteja

Taloprojektissa tulee kuulemma jossain vaiheessa vaihe, jolloin työt hidastuvat. Joidenkin mukaan se alkaa kun sisäseiniä aletaan tehdä, toisten mukaan se alkaa vasta pintamateriaalien kuten laattojen ja parkettien asentamisen myötä. Meidän projektisssa on nyt sisäseinä-vaiheessa, mutta työt tuntuvat jatkuvan yhä samanlaisella vauhdilla kuin tähänkin asti.

Tähän asti talo on sisältä näyttänyt lähinnä isolta hallilta, siellä on kaikunut ja lattiasta on törröttänyt jos jonkin näköistä putkea ja johtoa. Betonilattia on omalta osaltaan luonut hieman liiaksikin "industrial" tunnelmaa. Joku voisi nähdä talomme tämänhetkisen tilan noudattavan uusinta uuttaa sisustusalalla, loft-henkeä, isoa yhtenäistä tilaa, rouheaa betonipintaa ja luonnollista käsittelemätöntä puuta. Puuttuu enää tiiliseinä ja iso metallinen lamppu, ja olisimme valmiit uusimpien sisustuslehtien kansiin. Ai niin, tietysti pitäisi olla vielä huolettomasti heitetty torkkupeitto sohvalla. 

Meidän koti ei kuitenkaan ole teollisuushalli. Teemme siis väliseinät, vaikka allonharjalla ratsastavat sisustajat haukkovat henkeään. Sisäseinien teko on itseasiassa yksi niistä vaiheista, johon osallistumme itse. Seinien rungot on tehty ammattilaisten toimesta, ja meidän tehtäväksemme jää laittaa seiniin eristeet sekä levyt ja tietysti pintamateriaalit eli maali tai tapetti. Tällä hetkellä seinien rungot ovat valmiit ja talo näyttää lähinnä puusta tehdyltä vankilalta. 


Tässä vaiheessa olen myös päässyt valitsemaan seinien pintamateriaaleja. Kaikki hirsipinnat jäävät hirsipinnoiksi, ne vain maalataan, mutta väliseinät kaipaavat joko maalia tai tapettia. Olen viettänyt jokusen tunnin yksikseni sekä tarkan sisustussilmän omaavan ystäväni kanssa selaillen tapettivalikoimia.  Voin sanoa, että ei ole tapetit niinkuin ennen! On kuulkaa jos jonkinsortin koukeroa, kuvaa, karttaa, väriä, muotoa, pintaa, struktuuria, kimalletta, kiillettä, mattaa ja tyyliä. Ja jos mieluista ei löydy noin 465275 tapettikirjasta, voi toki teettää oman tapetin. Onnistuimme ystäväni kanssa rajaamaan vaihtoehdot kolmeen. Vein nuo kolme talolle, töräytin ne kiinni seinään nähdäkseni miltä ne siinä näyttävät ja totesin että homma pitää aloittaa alusta, koska hirsiseinien väri (joka on kuulkaa aivan oma ohjelmanumeronsa ja ansaitsee aivan oman blogitekstinsä) ei sovi valintoihimme. Eipä siis muuta kuin uudestaan tapettikauppaan. Valinta piti lopulta tehdä kahdessa tunnissa ja ihme ja kumma, onnistuin siinä, mielestäni jopa erinomaisesti. Tapetin kanssa ei muuten olisi ollut kiire, mutta makuuhuoneen tapetti täytyi valita, jotta saamme yhden suikaleen tapetoitua ennen takan asentamista. Niin ja tiedoksi, että alla olevat kuvat eivät ole ne jotka valitsimme, vaikka olivatkin hyvin varteenotettavia vaihtoehtoja. Niistä kolmesta ei näytä olevan muita kuvia kuin alimpana olevan kuvan oikeanpuoleinen, joka oli vahvin vaihtoehto. 

vasemmanpuoleinen valikoitui makuuhuoneeseen, vaikka oikeanpuoleinen oli lempparini
Vierashuoneen tapetiksi löysin täydellisen matkalaukku-tapetin. Suunnittelimme ystäväni kanssa liikkuvia spottivaloja, jotka vierailun venyessä kääntyvät pikkuhiljaa kohti tapettia vihjaten että olisi aika pakata laukut ja häipyä. Eikös sanontakin kuulu että kolmantena päivänä kala ja vieraat alkavat haista? Eiköhän meillä vieraita siedetä kuitenkin hieman pidempään... Enää pitää valita otanko tapetin harmaa-ruskea sävyisenä vai sinisen sävyisenä.




 Rouva E






3 kommenttia:

  1. Ja taas löytyi hirsitaloblogeja lisää, hienoa! Ja tsemppiä projektiin! :)

    VastaaPoista
  2. Ja taas löytyi hirsitaloblogeja lisää, hienoa! Ja tsemppiä projektiin! :)

    VastaaPoista