maanantai 14. joulukuuta 2015

WC, nimensä arvoinen luxustuote

Reilu puoli vuotta mökillä asumista on opettanut että sisävessa on oikeastaan ihan kiva. Olen oppinut nauttimaan jopa abc-huoltoasemien yleisistä vessoista puhumattakaan niistä kerroista kun on jossain kaverin tai sukulaisen luona päässyt istuskelemaan hieman yksityisemmässä ja puhtaammassa ympäristössä. 

Mutta nyt meilläkin on sisävessa! Tai ainakin pönttö. Raksa-aikainen. Ihan sellainen oikea vedellä toimiva. Vessasta puhuttaessa kannattaa olla varovainen, sillä jos jonkun mielestä vessa-käsitteeseen sisältyy neljä seinää ja pönttö, niin meillä se ei ihan täyty, meillä on vain 3 seinää. Yhtä kaikki, meillä on vesivessa! 

Tähän asti olemme mahdollistaneet työmiesten hotelli helpotuksessa käynnit biomaja-nimisellä taukotilalla. Kyseessä on vuokrattava taukotilan ja biokäymälän yhdistelmä, joka oli helppo kuljettaa tontille peräkoukullisella autolla. Biomaja pönötti meillä metsänreunalla 3 kuukautta, ja toimi lähinnä varastotilana. Arvelen kerran jonkun työmiehen käyneen siellä, jätin sinne nimittäin kerran kahvia ja pullaa syötiksi. Työmiestä en siellä nähnyt, mutta kahvi ja pulla oli hävinnyt. No, hyvähän se on että työmiehet tekevät töitä eivätkä istuskele taukotilassa. Taukotila ja jonkinsortin huussi kuuluvat kuitenkin rakennusalan ohjeisiin, joten käytettiin niitä tai ei, ne on oltava. 


Meillä biomaja siis kärrättiin pois, ja taukotilaksi tuli 164 neliöinen hirsitalo. Huussin virkaa ajaa oikea, aito vesiklosetti, joka suo yksityisyyttäkin, ainakin kolmen seinän verran. Kun ensimmäisen kerran näin paikoilleen raksa-aikaisin asetuksin asennetun pöntön, tunne oli sanoinkuvaamaton. Ette voi kuvitella kuinka hyvältä tuntui vain vetää vessa, ja kuunnella veden valumista ja vaihtumista. En edes malttanut sen enempää sotkea pönttöä, niin hieno se on. 

Voin vain kuvitella kuinka ihanalta tuntuu, kun saamme ensimmäisen hanan paikoilleen. Sellaisen, joka automaattisesti sekoittaa kylmän ja lämpimän veden, sellaisen, johon vettä ei tarvitse kantaa, sellaisen, josta vettä voi juoksuttaa vaikka kuinka paljon eikä se lopu, sellaisen oikean hanan. 

Rouva E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti