perjantai 8. tammikuuta 2016

Vahaa pintaan

Nyt on päästy maalaushommissa jo melko pitkälle, melkein kaikki hirsi ja hirsipaneelipinnat on käsitelty puuvahalla ainakin kertaalleen. Kerroinkin jo aiemmin, että päädyimme Bloomin paneelivahaan, joka vakuutti meidät ekologisuudellaan ja kauniilla värillään.

Paneelivahaa voi levittää joko siveltimellä tai telalla. Itse tietysti aloitin siveltimellä. Olin kuullut tarinoita, kuinka kalliit maalit tuhotaan käyttämällä halpoja pensseleitä, joten ostin rautakaupasta kalleimmat mitkä löysin ajatuksella "halvalla ei saa hyvää". Tiedä sitten, minkä laatuisia ne lopulta olivat, mutta eipähän ainakaan kovin montaa karvaa joutunut seinästä repimään irti.

Bloomin paneelivahan värikartassa on käytännössä yksi väri, joka miellyttää: tunturipuro. Sen lisäksi ostin valkoista, poutapilvi-sävyistä, vahaa, ja teimme apuun tulleen ystäväni Rouva P:n kanssa "ittetein" värisekoituksen harmaasta tunturipurosta ja valkoisesta poutapilvestä. Mielestämme onnistuimme hyvin. Käsittelimme omalla sävyllämme vierashuoneen ja makuuhuoneen hirsipinnat. Herrat S ja H vahailivat käytävän seinää telan avulla värillä tunturipuro. Kun vertasi herrojen ja rouvien työn jälkeä, pitää sanoa  että tela voitti taas siveltimen. Ja vaikka bloomin ohjeen mukaan yksi kerros riittää, täytynee ainakin rouvien kädenjälkeä hieman korjailla.

Rouvien taidonnäyte, makuuhuone
Rouvien taidonnäyte, vierashuone
Eteinen

Koitapa tässä valossa saada jotain selvää....

Olohuoneeseen käsittelimme kaksi seinää valkoisella ja loput harmaalla. Takka maalataan harmaaksi, joten se erottuu paremmin valkoisesta seinästä. Sitäpaitsi valkoinen hieman raikastaa melko harmaata yleiskuvaa.
Olohuone
Vahan yksi parhaista puolista on sen kaunis, mattainen, lähes samettinen pinta. Se myös jättää puun kauniit kuviot näkyviin. Nyt odotamme katon ja valojen asennusta, jotta näämme kuinka tasainen tai epätasainen telan tekemä jälki todellisuudessa on. Talviajan luonnonvalo yhdistettynä eri suunnista tuleviin erivärisiin raksavaloihin ei ehkä anna sitä absoluuttista totuutta. Toisaalta emme pääsisi vielä jatkamaan hommia senkään vuoksi, että kyseinen vaha on nyt ostettu loppuun sekä oman kaupungin, että naapuripitäjän rautakaupoista. En tiedä onko tuote niin surkea, ettei sitä juurikaan myydä eikä varastot siksi ole suuret, vai onko se niin älyttömän hyvä, että menekki on valtava.

Tälläkin kertaa, työnjohto seurasi touhuamme ehkä hieman liikaakin osallistuen. Näyttelykoiran turkki ei kuulemma saa olla maalattu, mutta mitähän säännöt sanovat siihen, että näyttelykoira itse maalaa oman turkkinsa?

Työnjohto

Rouva E

1 kommentti:

  1. Kiitos kallisarvoisen hyvästä vinkistä seinävärin suhteen (tunturipuro), yllättävän helposti hyvä lopputulos!

    VastaaPoista