tiistai 2. helmikuuta 2016

Lavuaari ja hana, yksinkertaistako?

Talossa on hyvä olla ainakin yksi lavuaari ja hana. Meidän taloon niitä tulee yhteensä 4: keittiöön, molempiin vessoihin ja kodinhoitohuoneeseen. Keittiön hana ja lavuaari on valittu jo melkein ennenkun tontti oli ostettu ja kodinhoitohuoneen tarvikkeisiin ei meillä kummallakaan ole suurta intohimoa (kertonee siivous- ja kodinhoito taipumuksistamme). Jäljelle jää siis vessojen hanat ja altaat. 

Pienempi vessa on nimensä mukaisesti pieni. En ymmärrä kuka on suunnitellut talon, jossa on niin pieni vessa, ettei sinne meinaa mahtua kunnon käsienpesuallasta! Ja mikä rakentajapariskunta on mennyt hyväksymään tuollaisen suunnitelman???? Amatöörit...  Liian iso (lue normaalikokoinen) allas kun tulee ikävästi sekä pöntön että oven eteen. Ehkäpä arkkitehti ajatteli että käsien pesu on mukavasti toteutettu pöntöllä istuen... Yhtäkaikki, olen käyttänyt tunteja miettien tähän ratkaisua (käytännössä istuen pöntöllä ja ihmetellen ahtautta): hana sivuun, hana seinään, siirretään seinää, puretaan koko vessa ja heikkona hetkenä puretaan koko talo. Sitten Herra S yllätti ja löysi suloisen pienen altaan, ido minislimin. Allas on niin suloinen, että sen hankkimatta jättäminen tuntuisi olevan loukkaus pientä söpöä allasta kohtaan. 
Ja kun siihen yhdistää damixan vanhanaikaisen hanan, lopputulos tulee olemaan täydellinen pikkuvessaan. 

Ido Minislim


Damixa












Isompaan vessaan saankin sitten ihan normaalikokoisen altaan. Olen ihastunut Svedbergsin Fyn altaaseen, melko yksinkertainen mutta söpö. Tällaisen tason päälle tulevan altaan suurin ongelma on sen korkeus, siihen pitää löytää normaalia korkeampi hana. Ja senhän tietysti arvaa, ettei sellaista vessan hanaa löydy, joka täyttäisi MINUN kriteerini ja korkeuskriteerin. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen ja päätin, että laitetaan siihen keittiön hana. Joku samanlainen kun keittiöön tulee. 
Svedbergs Fyn
Tapwell

Varmistin vielä putkimieheltä, että keittiön hanan saa asentaa vessaan, ja saahan sen (vaikka rautian ukot muuta väittivät!). Keittiön hanan ja vessan hanan erona on, että keittiön hana usein kääntyy sivusuunnassa ja voi aiheuttaa vesivahinkoriskin vessassa, jossa hana voi kääntyä altaan reunan yli. Tästä pitää vain tehdä erillinen lausunto ja asia on ok. 

Näillä puheilla, meillä on siis 4 lavuaaria ja 4 hanaa. Enää tarvitsee suunnitella vessoihin altaiden alle jotkut kalusteet. Onneksi löysin ihanan puusepän, jolla kuvista päätellen ei edes mielikuvitus ole rajana. 

Rouva E

4 kommenttia:

  1. Pieneltä näytti meidänkin alakerran vessa, kun väliseinörungot saatiin pystyyn :( Minä olin suunnitellut sinne sellaista tasossa olevaa allasta, ei veisi paljon tilaa. saas kattoo nyt...
    On muuten tosi hankalaa siitä pohjapiirrustuksesta arvioida minkä kokoinen on mikäkin tila.

    VastaaPoista
  2. Pohjapiirrustuksien perusteella tilan koon arviointi on todellakin hankalaa! Luotin siihen, että kysyin asiantuntijoilta että mahtuuko siihen lavuaari, ja kaikki sanoivat että tottakai mahtuu. Enpä amatöörimäisyydessäni osannut kysyä että minkä kokoinen lavuaari... Onneksi on pieneenkin vessan sopivia kalusteita, mutta kun tuo oma kriteeristö ei aina täsmää tarjonnan kanssa, ja omista toiveista on vaikea luopua...

    VastaaPoista
  3. Hei

    Meilläkin on kapea WC yläkerrassa lasten käyttöön ja tilasin sinne juurikin tuon IDOn Minislimin. Kaunis on eikä tunnu yhtään liian pieneltä. Näpersin siihen myös itse allaskalusteen. Hanojakin katselin kaikenlaisia, mutta aika harvalla oli tyyppihyväksyntä Suomeen, joten en uskaltanut ottaa riskiä. Saako tuon keittiön hanan lukittua niin ettei se käänny altaan ulkopuolelle?
    Mukavaa rakentelua!

    VastaaPoista
  4. Kiva että Minislim on osoittautunut hyväksi valinnaksi :) Tuollaisia keittiönhanoja on eri valmistajilla (ymmärtääkseni ovat tyyppihyväksyttyjä) ja selvittelen juuri saako niistä mitään lukittua siten ettei käänny. Meillä ei ole lapsia, joten uskallan laittaa hanan vaikka kääntyykin, mutta turvallisinta olisi jos sen saisi lukittua.

    VastaaPoista