torstai 9. kesäkuuta 2016

Metsän reunalla

Meidän pihalla on vielä täysi raksa käynnissä. Siellä on lavoja, isoja säkkejä, lautoja, putkia, pätkiä, muoveja, ämpäreitä ja kaiken keskellä muutama kukka ja iki-ihanan anopin tuomat pari ämpäriperunaa. Pihaa ympäröi metsä, joka tietysti on upea, yleensä metsät ovat.

Viime päivinä pihamme ja ympäristömme on muuttunut. Eilen metsästä alkoi jo aamulla kuulua kova rytinä. Metsäkonehan se siellä tuli harventamaan. Tänään metsäkone on "siistinyt" pihamme ympäristöä, vanhat, taloa varjostavat kuuset oli hetkessä pinottu kauniisiin pinoihin ja aurinko, sen verran kun se nyt tänään on paistanut, on päässyt porottamaan ihanasti talolle myös etelän suunnasta. Tiemme reunustat on nyt hieman avarammat, siistimmät ja metsän ihanat kalliot ja isot kivet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Sanotaan että pitäisi nähdä metsä puilta, nyt sen tosiaan näkee, ja se on kaunis!

Katselin aamuteetä juodessani, metsäkoneen työskentelyä. Ihmettelen edelleen, kuinka isoilla koneilla pystytään tekemään pikkutarkkaa jälkeä, ja kuinka nopeasti puu on pistetty paloiksi. Siinä mies ja moottorisaha-yhdistelmältä kuluisi piiiitkä tovi. Metsäkonemies kävi ovella kyselemässä yksittäisten kuusien kohtaloa: paloiksi vain! Ystävällinen konemies pilkkoi valmiiksi myös pari itsestään kaatunutta puuta, sanoi että niistä tulee meille hyviä polttopuita.

Metsäkoneen toinen hyvä puoli on, että se tasoittaa tietämme aika kivasti. Tiehän tehtiin rakennustöiden alkaessa ja se on ollut kovalla käytöllä, jonka huomaa sen epätasaisuudesta. Raskas metsäkone kuitenkin toimii erinomaisena tasoittajana. Anna mennä vaan, edestakas, metsäkone!!!
Toinen maiseman muokkaaja on myrskytuuli. Pekka Pouta sanoi eilen tv:ssä, että pääkaupunkiseutulaisten on turha kysellä milloin myrsky tulee, se ei kuulemma tule tänne asti. Pekka Pouta ei ole käynyt metsärinteellä. En ole mitannut tuulen nopeutta, mutta kun ensin kurkkaa ovesta ulos ja sitten peilistä hiuskuontaloaan, niin voin sanoa että kovaa tuulee! Olen koko päivän pelännyt, että metsäkoneen säästämät puut kaatuvat, niin hirveästi ne taipuvat. Koputan puuta, yhtään ei ole kaatunut, ei ainakaan talon päälle.

Myrskytuuli on tehnyt kyllä muita tuhojaan. Se on riepotellut kaikkia viittä kasviani, jotka pihaa "koristavat". Eikä siinä vielä kaikki, myrsky on heitellyt pihan roskia pitkin metsää. Katselimme Herra S:n kanssa eilen illalla mikä ihme muovi puussa roikkui. Vähissä ovat vaihtoehdot muovin alkuperäpaikasta. Äkkinäinen olisi tietysti siivonnyt pihan hyvissä ajoin, meikäläinen ei. En halua nytkään lähteä kirmailemaan muovien perään metsään, jossa metsäkone myllää. Myrsky saa nyt rauhassa myrskytä, tuuli tuulla ja metsäkone harventaa metsää. Rouva E aikoo istua sisällä torpassa, nauttia kupin teetä, ihailla maisemaa ja miettiä pihan ja metsän siivoamista vaikka huomenna, tai sitten ylihuomenna.

Rouva E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti