torstai 26. toukokuuta 2016

Liian Lyhyet Liukuovet

Mittausvirheet ovat rakentamisessa ikäviä. Tai ylipäätään sellaiset virheet, joiden seurauksena joku asia on liian iso tai pieni sille suunniteltuun paikkaan. Vähän niinkuin meidän eteisen kaapisto, se 3 milliä liian leveä. No, ei loppunut koko-ongelmat kaapistoon.

Meillä tulee, tai piti tulla, kolmeen oviaukkoon (huoneiden välisiin oviin) liukuovet. Yksi olisi ruokakomeron ja keittiön välissä, toinen makuuhuoneen ja vaatehuoneen välissä ja kolmas makuuhuoneen ja vessan välissä. Liukuovet ovat kätevät erityisesti jos "joku arkkitehti" olisi, ihan hypoteettinen ajatus, piirtänyt oviaukot siten, että tavalliset ovet kolisisivat keskenään avattaessa ja suljettaessa, ja "joku sähkösuunnittelija" olisi suunnitellut pistorasioita ja valokatkaisimia siten, että ne ovat joka paikassa aukeavan oven takana. Ja "joku amatööri rakentaja" olisi hyväksynyt nuo kaikki suunnitelmat, laattojen kiilto silmissään! Ilman että tässä nyt ketään syyllistetään, meille tulee siis kolme liukuovea. 

Tilasimme ovet tutusta rautakaupasta, tilaustavara, muutaman viikon toimitusaika. Kun ovet vihdoin saatiin, ja saatiin aikaiseksi alkaa asentamaan niitä, kävi ilmi, että ovet ovat liian lyhyet. Eivät siis peitä koko ovi-aukkoa. Vähän niinkuin olisi saluunan ovet, mutta niin että ne roikkuvat yläkiskosta ja aukeavat sivulle. Ylä- ja alareunassa muutamien senttien raot. Kauhean kivan näköiset!

Onneksi Herra S huomasi kokovian ennenkuin avasi paketteja. Tosin samapa tuo vaikka olisi paketit avattu, rautakauppa tuskin ottaa niitä enää takaisin, tilaustuote katsokaas. Meillä on nyt sitten kolme eri levyistä, liian lyhyttä liukuovea, ja kolme ovetonta ovi-aukkoa. Meillä kuitenkin törröttää ne rumat kiskot seinässä. Ruokakomerossa ja vaatehuoneessa se vielä menisi, mutta se vessa. Kuten meillä kylässä käynyt suloinen pikku-tyttö sanoi "olisin mielelläni mennyt tuonne vessaan, mutta eihän siellä ollut ovea". Niinpä... 

Sitten pitää enää selvittää, miten ovet voivat olla liian lyhyet standardimittaiseen oviaukkoon? Ilmeisesti oviaukon standardi ei ole yhteneväinen oven standardin kanssa. Sehän olisikin liian loogista ja ymmärrettävää.

Rouva E

6 kommenttia:

 1. No voi yhen kerran...kyllä vastustaa!

  VastaaPoista
 2. Samaistun tuskaan - itse jännitin viimeisen välioven pystyynnostoon asti että ovatko mittatilausovet oikeankokoiset, kun vastuu oli ollut minulla...

  VastaaPoista
 3. Olemme keksineet muutaman "teeseitse"-pelastustoimen, jolla ovet saadaan hyödynnettyä. Kävi nimittäin ilmi, ettei peiliovia saa suurempana, tasaisia laaka-ovia kyllä saa, mutta joku tuntematon nirppanokka-Rouva haluaa tietenkin peiliovet... Kunhan saamme testattua pelastustoimet, kerron niistä lisää :)

  VastaaPoista
 4. Super blog and very interesting information which I always wanted to search many article but you article is really fantastic.
  peililiukuovet

  VastaaPoista
 5. I have been reading your posts frequently. I need to say that you are doing a fantastic work. Please keep up the great work.

  VastaaPoista
 6. Glad to visit your blog. Thanks for great post that you share to us...

  VastaaPoista