torstai 5. toukokuuta 2016

Taas väärä harmaa

Tästä se alkoi
Maalattiin sitten talo. Sillä vaaleammalla sävyllä. Se oli virhe. Tai se ei olisi ollut virhe, jos aurinko ei paistaisi. Varjossa väri on kaunis harmaa, mutta auringossa, väri on vaaleansininen, enkä halua vaaleansinistä taloa! Aloitimme maalausurakan aamupäivällä, jolloin väri näytti erittäin hyvältä, mutta kun aurinko kiersi talon maalatulle puolelle, talo oli kuin kameleontti, joka muutti väriään. Kameleontti sentään yrittää kaiketi maastoutua ympäristöön, meidän talo ei.

Maalausurakka itsessään meni yllättävän hyvin. Saimme rakkaat ystävät auttamaan ja 10 tunnin työskentelyn tuloksena talo on muutamaa yläkohtaa vaille maalattu. Maalaaminen porukassa on sitäpaitsi mukavaa puuhaa, varsinkin kun aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja naapuri hurauttelee töötäten ohi vuorotellen eri värisillä traktoreilla. Eri tarkoituksiin pitää ilmeisesti olla erivärinen traktori... Yhtäkaikki, hyvässä seurassa työ sujuu kuin tanssi. Suuri kiitos Herra H, Rouva P ja Rouva W avustanne!

Käytännön toteutusta varten vuokrasimme telineet Ramirentilta ja maaliksi valikoitui Virtasen neljän öljyn laatumaali, sävynään tikkurilan 6288, joka siis on kameleontti-väri. Virtasen maalia on kehuttu monessa blogissa ja nettikirjoituksissa. Myös maalikaupan myyjä kehui sitä loistavaksi valinnaksi. Ainoa kurja puoli on kuivuminen, joka on hidasta ainakin minunlaiselle "mullehetikaikkiNYT" ihmiselle. Ennen toisen kerroksen maalausta maalin pitäisi antaa kuivua jopa 5 päivää.

Tässä tapauksessa tuo 5 päivää on hyvä juttu, sillä se antaa aikaa miettiä, jälleen kerran, kaikki harmaan sävyt, ostaa lisää niitä litran koepurkkeja, ja kirota alimpaan helvettiin kaikki mikä vähänkin muistuttaa harmaata. Liian sininen sävy saa nimittäin toimia pohjamaalina oikealle värille, jota en siis näköjään vielä ole valinnut.

Sama seinä sinisenä...

...sinisenä...


...ja  harmaana
Vessatauko

Harmaa

Kun aloimme rakentamaan, olin varma värivalinnoistani. Nyt olen oppinut, että en ymmärrä väreistä mitään, en kerta kaikkiaan mitään! En luota itseeni harmaan suhteen enää ollenkaan, en luota silmiini, sillä ne näkevät kaiken harmaan joko ruskeana, vihreänä tai sinisenä. Kyseenalaistan koko harmaan olemassaolon. Se on vain harha, johon ihmiset saadaan uskomaan, mutta oikeasti sitä ei ole olemassakaan, aikamme suurin salaliitto! Ja tällä salaliiton luomalla harhalla haluan kuitenkin maalata talomme! Kyseessä lienee psykologinen testi: kuinka kauan ihminen voi hakata päätään seinään ennenkuin tajuaa lopettaa. Taidan olla tilastollinen ihme tässä kokeessa, se joka ei opi koskaan...

Rouva E, sinisen talon emäntä (auringossa)


3 kommenttia:

 1. Onhan tuo kyllä harmi juttu! Meidän entinen talo oli aurinkoisessa rinteessä kauniin puhtaan harmaa, ei mitään muuta. Nyt alkaa jännittää miten käy tällä kertaa..... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta kuinka eri valoissa sama väri voi olla niiiiin eri värinen. Ärsyttävää, kun värin valinta on silloin ihan henkimaailman juttuja...

   Poista
 2. Toi harmaa on kyllä paha. Meidän väri kääntyy mielestäni enemmänkin violettiin ja ruskeaan, ei siniseen.

  VastaaPoista