tiistai 19. heinäkuuta 2016

Niitä pieniä juttuja

Niitä pieniä juttuja. Niitä muuton jälkeisiä "äkkiäkös nuo laittaa" juttuja. Niitä, joita ei sitten koskaan laiteta. Niitä on meillä nyt yksi vähemmän, eikä mennyt kuin 3 kuukautta!

Kyseessä on kynnyslistat, vai miksikäs niitä nyt nimitetään? Siis listat, jotka tulevat oviin, joissa kaksi erilaista lattiamateriaalia kohtaa. Oviinhan voisi laittaa kunnon kynnykset, mutta halusin jotain pienempää ja huomaamattomampaa. Ja onpahan sitten joskus helpompaa jos kulkee pyörätuolilla.

Huoneiden väliset listat oli yllättävän helppo laittaa paikoilleen. Mittaus, sahaus ja liimaus. Ja siinä pysyy (ainakin toistaiseksi). Oven leveys on sen verran pieni, että tuon kokoisen palasen hallitseminen ei ole vaikeaa, sen saattaa jopa saada suoraan (riippuen tietysti siitä, mikä kenenkin mielestä on suora). Sainkin "helpot huoneet" tehtyä jo muuttoa seuraavalla viikolla, pari listaa kuitenkin jäi. Ne piti asentaa heti seuraavalla viikolla. Seuraava viikko näyttää olevan suhteellinen käsite...

Työhuoneen laminaatti - käytävän laatta
 Tänään se sitten vihdoin tapahtui, loput listat saatiin paikoilleen!

Olohuone-keittiö-ruokatilaan jouduimme laittamaan listan, siksi että laattamiehemme ei sitten ollut huomioinut, että keittiön laatta ja olohuoneen laatta ovat eri paksuisia. Laatojen raja oli ruma kuin mikä, eikä sitä saanut nätiksi millään pakkelilla tai saumauksella. Joten ei muuta kuin lista päälle! Huolellinen rakentaja olisi teettänyt 6 metrisen listan ja asentanut sen yhtenäisenä paikoilleen, me emme. Meillä lista koostuu kolmesta parin metrin palasesta, joiden suoraan virittäminen (riippuen taas siitä, mikä kenenkin mielestä on suora) olikin hieman haasteellista.

"kyllähän tää menee tälleen silmämääräisesti" - kuuluisat viimeiset sanat! Onnistuimme silmämääräisesti hutaisemaan yhden listan lattiaan vahingossa, ja se jymähti kiinni kuin kieli kylmään rautaan. Sen repiminen siitä irti oli lähes yhtä tuskallista, ja lopputuloksena lista vääntyi. Yhtäkaikki, töräytimme sen paikoilleen, silmämääräisesti, ja Herra S paineli sen suoraksi koko elopainollaan. Siinähän on pysyy. Jos lopputulos olisi Remontti-Reiskan ohjelmassa, saumakohtia ei näytettäisi ollenkaan. Näin kun niitä katselee, niin näyttää kyllä hyvältä.

Olohuoneen laatta kohtaa keittiön laatan
Pesuhuoneessa kohtasimme toisen ongelman: pesuhuone on matalammalla kuin käytävä. Siihen olisi ehkä pitänyt laittaa ihan kunnon kynnys, mutta kun meillä nyt sattui olemaan tuollainen liimattava lista, niin runnoin sen siihen väkisin. Pikkaisen vielä silikonia tuonne päähän, niin hyvältä näyttää.

Pesuhuoneen laatta - käytävän laatta
Väriksi valitsin pronssin värin. Metallin harmaa olisi ollut ensimmäinen valinta (luonnollisesti harmaa), mutta se olisi erottunut liikaa. On muuten hassua, kuinka hyvin tuo pronssin väri sulautuu harmaaseen lattiaan. Ei huano!

Sitä en tiedä, kuinka kauan nämä listat kestävät. Voi olla ettei kovin pitkään. Yleensä mikään missä on liima, ei kestä. Se luo lohtua sille, että jos nyt meni mönkään, niin sen voi korjata sitten joskus. Rakastan nyt tuota "sitten joskus", siihen asti pärjätään näillä!

Yksi asia vähemmän todo-listalla. Tätä vauhtia lista on tyhjennetty joskus vuonna 2080-luvulla.

Rouva E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti