lauantai 2. heinäkuuta 2016

Maalia ja mansikkakakkua

Talon maalaus, yritys 3. Muistin virkistämiseksi pieni historian kertaus: yritys yksi meni keturalleen, koska talon väri oli väärä. Ei hätää, se saadaan maalattua piiloon. Yritys 2 meni keturalleen, koska Herra S joutui sairaalaan ampiaisten takia. Ei hätää, Herra S selvisi.

Yritys 3 meinasi myös mennä keturalleen, sillä Herra S sai maalia silmään. Eikä vain silleen vähän, vaan ihan kunnolla. Herra S:n yksityisyyden suojaksi, ja siksi, että Herra S ei suostunut kuvattavaksi, joudutte tyytymään mielikuvaan: Tiedättekö naisen, yleensä nuori nainen, joka on meikannut silmänsä valkoisella kajaalilla? Koko silmän ympäri. Leveästi. Myös silmän sisältä. Tiedätte tai ette, siltä Herra S:n toinen silmä näyttää.

Yritys 3 ei kuitenkaan mennyt keturalleen, koska iki-ihanat appivanhempani olivat apuna, ja Herra S pystyi hoitamaan tämän kertaisen lääkärikeikan itsenäisesti. Me muut siis jäimme töihin. Hieman kyllä mietitytti, että tässä alkaa olla jo itseään toistava kaava nähtävissä....  Odotin, että Herra S olisi palannut edes merirosvolappu silmässä, mutta ei, onneksi valkoiset kajaalit olivat yhä paikoillaan.

Yritys 3 meinasi mennä keturalleen, koska ampiaiset ja paarmat löysivät tiensä sisätiloihin. Ei hätää, Rouva E ja myrkkyarsenaali tappoi maalauksen lomassa sisältä ainakin 10 erillistä lentävää, isoa, surruttelijaa. En lähtenyt erittelemään paarmoja ja ampiaisia, vittumaisia molemmat, sietävät kuolla.


Yritys 3 oli siis onnistunut, saimme maalattua kaikki valkoiset osat talosta. Siis katon alla olevat härpäkkeet ja ikkunoiden ympärillä olevat laudat. Ainakin melkein kaikki, suurimman osan. Sain myös maalattua itseni, vaatteeni, käteni, kasvoni ja hiukseni. Maalasin myös hieman harmaata seinää valkoiseksi, sekä tikapuut. Luulen että maalasin myös ikkunaa ja ikkunapeltejä. Koiria en maalannut, tai korkeintaan sitä valkoista koiraa, mutta siinä maali ei näy. Ja se mitä ei näy, sitä ei ole. Voi olla että osa maalauksista paljastuu vasta myöhemmin.


Yritys 3 oli onnistunut myös ruokien puolesta. Teimme grillissä törkeän hyviä rapeapohjaisia pizzoja, ja jälkiruuaksi ultimate-kesä-jälkkärin eli mansikkakakun.


Nyt sitten odotellaan 5 päivää, että Virtasen neljän öljyn laatumaali kuivuu ja pääsemme vetelemään teippejä valkoisiin osiin ja maalaamaan harmaata. Se onkin jännää puuhaa, ensinnäkin siksi, että näemme onko toinen harmaa-sävy yhtään oikeampi kuin ensimmäinen ja toiseksi, näemme minkä vuoksi Herra S tällä kertaa joutunee sairaalaan ;)

Rouva E

5 kommenttia:

 1. Kun minä olin lapsi ja meillä oli kesämökki, isä teki itse puutarhakalusteita ym. Niitä sitte maalattiin ja maalattiin, ei ollut mitään latekseja, vaan jotain öljypohjaisia tököttejä, jotka ei kuivunu "ikinä". Tuli töhrittyä niiden kanssa vaate jos toinenkin, pilalle aina laakista. Eli " be care with paints" pätee vieläkin!!!! Terv. Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei kyllä vaatteista jää epäselväksi mitä ollaan tehty :) Onneksi vaatekaapin suursiivouksessa löytyi tähän hommaan sopiva varustus, jonka pilalle meno ei paljoa haittaa.

   Poista
 2. Mistähän noita ampiaisia nyt tulee, meilläkin oli ainakin kolme pesää talossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pohtinut, että voisiko syy olla siinä, että koska käyttävät puuta pesänrakentamiseen, niin mikäs sitä hirsitaloon pesää tehdessä, kun rakennusmateriaalia riittää. :) Saitteko pesät turvallisesti hävitettyä?

   Poista
  2. No mies suihki kaupasta tuomaani raidia yhteensä 4 purkillista pesiin tikkailla killuen, että mikäs sen turvallisempaa 😉

   Poista