keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Keittiön palapeli muutamaa palaa vaille valmis

Talo tarvitsee keittiön. Tai oikeastaan koti tarvitsee keittiön, luulen että talo itsessään ei sitä tarvitse, mutta kotia ei voi olla ilman sen sydäntä. Meille keittiö on ollut alusta lähtien kodin ehdottomasti tärkein huone. Olemme haaveilleet pitkään sellaisesta keittiöstä, jossa mahtuu työskentelemään kaksi tilaa vievää, sotkuista, amatöörikokkia. Keittiön suunnittelu alkoi jo ajat sitten, ja siitä voi lukea lisää täältä.

Nyt keittiö on vihdoin tullut! Tai ainakin osittain. Ensimmäinen päänvaiva oli, miten keittiötoimitus saadaan perille talviselle metsärinteelle. No eihän sitä saatu lähellekään, ja Herra S ja kultaakin tärkeämpi perävaunu hoiti homman lopulta talolle asti. Keittiö oli pakattu niin tehokkaasti ja näppärästi, että kun koko keittiö oli kannettu sisään, huolestuin ostaneeni liian pienen keittiön. 



Kun keittiön osat oli kasattu (asennusmies 1), keittiön volyymi alkoi realisoitua, ehkä se on ihan riittävä: luulisi että 22 laatikkoa on riittävä kahden aikuisen perheelle (huomatkaa, että meille tulee 2,5 neliön ruokakomero keittiön lisäksi). Seuraavana päivänä saapui asennusmies 2, joka sitten asensi keittiön. Siinä olikin asentamista, keittiön palasia (N=miljoona, kun mm jokainen laatikoiden välissä oleva lista on erillinen) ei oltu merkitty mitenkään, joten jokaiselle nippelille ja nappelille piti erikseen etsiä oma paikka. No, siinähän pari päivää vierähti, ja kyseessä oli todellinen ammattilainen!

Nixin ihq 
vetimen kanssa

Seuraavaksi paikalle piti tulla kivitasot. Suomalaisen kiviliikeen virolainen työntekijä soitti kysyäkseen pääseekö pakettibussilla perille, oli saanut keittiöliikkeeltä tiedon että maasto on haasteellinen. Sanoin epäileväni, koska yhtään ei-nelivetoautoa ilman lumiketjuja ei ole viikkotolkkuun päässyt metsärinteelle asti, pakettibusseista puhumattakaan. (välihuomautus: pakettibussi=pakettiauto). Nainen kyllä mainitsi että kyseessä on mersun pakettibussi ja hieman närkästyi kun toimitusta siirrettiin ainakin viikolla eteenpäin. "Tämä on huono päätös, pakettibussi on pakattu ja valmiina lähtöön!" Hieman närkästyneenä itsekin, totesin että sopii tulla yrittämään, mutta meillä ei ole välineistöä, jolla jumiin jäänyt mersun pakettibussi, tonnin painoisen lastin kanssa, saadaan revittyä irti lumihangesta. Ja vaikka aika paljon toimituksia saadaan hoidettua perille Herra S ja perävaunu - yhdistelmällä, kivitasojen kohdalla se ei kertakaikkiaan käy. Toimituksen lykkäys onnistui. 

Viimeinen murheenkryyni on kodinkoneet. Tilasimme nekin jo lähes 6 kk sitten Gigantista. Kuulin silloin kavereilta ja kylänmiehiltä, että gigantin toimitukset myöhästyvät aina. Kysyin tätä myyjältä, joka lupasi että ei myöhästy kun on näin hyvissä ajoin tilattu. Ja paskat! Jääkaappi, joka siis on koko keittiön ja sitämyöten koko talon suunnittelun lähtökohta, on nyt 3 viikkoa myöhässä, eikä gigantilla ole hajuakaan milloin jääkaappi saadaan, lupasivat selvittää asiaa. Gigantilla on siis ollu 6 kk aikaa hankkia kaappi, mutta päivää ennen toimitusta huomasivat, että oho, eihän meillä olekaan sitä kaappia. Päivää ennen! On tainnut kiirettä pidellä, prkl! Melkein säälittää myyjä, joka joutui kanssani asioimaan puhelimitse, mutta vain melkein. HALUAN JÄÄKAAPPINI!

Nyt meillä on siis puoliksi asennettu keittiö, joka odottaa parempia kelejä työtasokivien toimitusta varten. Parhaimmillaan keittiö valmistuu ensi viikolla, pahimmillaan joskus juhannuksen jälkeen kun säät sallivat tai ensi jouluna, kun gigantti on saanut jostain etsittyä kadonneen jääkaapin. 

Rouva E


2 kommenttia:

  1. Voi ei! Meillä kodinkoneet tilattu myös Gigantista eli saan siis pari viikkoa ennen ruveta kyselemään niiden perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa jo hyvissä ajoin kysellä kodinkoneita. Tai sopia toimitus muutamaa viikkoa etukäteen jotta ehtivät oikeaan aikaan :)

      Poista