maanantai 28. maaliskuuta 2016

Välipysähdys

Kolmas yö uudessa kodissa takana ja elämä edessä! En ole vieläkään täysin ymmärtänyt että nyt me oikeasti asumme täällä. Koirat tajusivat sen siinä vaiheessa kun löysivät tutun sohvan, joka oli odottanut varastossa 10 kuukautta.

Vaikka raksasta on nyt tullut koti, rakentaminen ei ole päättynyt. Olemme pyhittäneet pääsiäisen muutolle, ja nukkumiselle, mutta huomenna työt jatkuvat: Ruokavarasto ja vessat saavat lattialistat ja saunan ikkunat viimeistellään. Vaatehuoneeseen olisi kätevä laittaa vähän hyllyjä (helpottaa vaatteiden säilyttämistä) ja vessat kaipailevat jonkinlaisia pidikkeitä käsipyyhkeille. Pitäisi myös pyytää tarjouksia katolle tulevista turvahärpäkkeistä ja sisäovien kahvat pitäisi hommata. Puhumattakaan talon ulkopuolisesta maalauksesta, jonka jälkeen alkaa terassin rakentaminen ja pihatyöt. Ai niin, ja tietysti ne kaikki pienet jutut maan ja taivaan väliltä, jotka muuttoluvan himossani lupasin tarkastajalle :) Paljon on siis vielä tekemättä.

Mutta on me paljon jo tehtykin! 5 vuotta sitten talo oli vain suuri unelma, ja etsimme tonttia. Melko tasan 2 vuotta sitten löysimme unelmatonttimme, sen jota sukulaiset ja ystävät kauhistelivat, vuosi sitten yritimme hahmottaa paperille miltä unelmamme näyttäisi ja vielä viikko sitten talon täytti sirkkelin korvia särkevä ääni ja sahanpuru. Alitajuntani odottaa edelleen, että jostain ovesta paukkaa sisään joku työmies ja sotkee koko kodin laudanpätkillä ja silikoonituubeilla. On vaikea hahmottaa, että raksasta on tullut koti.
Täällä vartioin minä
Tänään siis otetaan vielä rennosti, mitä nyt pari listaa pitää käsitellä vahalla huomista varten, kodinhoitohuoneen kalusteisiin pitää saada vetimet kiinni ja porata reikä hanaa varten tasoon, pari seinän kohtaa pitää paikkausmaalata, pitää kiinnittää talon numero näkyviin ja pihalta voisi ajankuluksi kerätä lumen alta paljastuneita roskia.

Rouva E

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea unelman saavuttamisesta! Silmäkulma kostuu...

  VastaaPoista
 2. Valtavasti onnea! Vaikka vähän ehkä kade kun jollain vielä muutonkin jälkeen on intoa saattaa raksa loppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nähdä kuinka pitkälle intoa riittää, epäilen että saattaa tyssätä tuohon ulko-oveen :)

   Poista