torstai 13. elokuuta 2015

Happamia sanoi kettu

Vierailimme viime viikolla asuntomessuilla, se on ollut yksi lempi kesäharrastuksistamme siitä lähtien kun aloimme haaveilemaan omasta talosta. Ensimmäisistä messuista lähtien huomioini on kiinnittynyt erilaisiin asioihin. Ensimmäisillä messuilla taisin keskittyä vain siihen että siellä on taloja ja jostain kojusta sai ruokaa. Kaukana kotoa olevilla messuilla kiinnostavinta oli kesäinen automatka tienvarsi kahviloineen ja pikkuputiikkeineen. 

Mitä lähemmäs oma projekti on tullut, sitä fokusoituneempi olen ollut. Viime vuonna tarkastelimme messuilla talojen rakenteita, erilaisia talotoimittajia, erilaisia talojen tyylejä yleisesti. Muistan täyttäneeni messukyselyä, jossa kysyttiin parasta sisustusta. En osannut sanoa, olin niin keskittynyt vain rakenteisiin. Tänä vuonna keskityin enemmän pintamateriaaleihin, niihin mihin vielä voi vaikuttaa. Jokaisen talon kohdalla kohtasin kuitenkin pienen pelon, mitä jos tämä talo onkin kivempi kuin meidän tuleva talo?

Huomasin yrittäväni löytää kaikista taloista jonkun vian, jota ei olisi meidän talossa. Näin saan oman talomme näyttämään paljon paremmalta kuin muiden talot. Erityisesti pienet huoneet ja muka liian kapeat terassit olivat mielestäni arkkitehtuurisia emämunauksia. Omassa talossammehan huoneet ovat hieman isompia (tai luulen niiden olevan) ja terassialueet on mitoitettu juuri oikein (tai luulen niiden olevan) monipuoliseen käyttöön. Paheksuin myös sitä, että talot on rakennettu niin lähekkäin, ettei yksityisyyttä juurikaan ole. Tällä perustelen itselleni sitä, että talomme tulee sijaitsemaan keskellä metsää ja peltoja. Herra S:n kanssa totesimme messujen jälkeen tehneemme juuri oikeita ratkaisuja.

Niihin asioihin, mihin vielä voi vaikuttaa, eli pintamateriaaleihin, löysin ihan kivoja vaihtoehtoja. On ihan kiva, että "tiedän mitä haluan" ajatteluni saa hieman erilaisia näkökulmia. Tiedän kuitenkin palaavani niihin ensimmäisiin päätöksiini. 

Tämän vuoden asuntomessut saattavat kuitenkin olla viimeiset. Ensi vuonna oman talon pitäisi olla valmis, ja asuntomessujen "ihana, tollaisen mä haluan" ajatukset joko tuottavat tuskaa siitä ettei sellaista enää voi tehdä tai vaihtoehtoisesti houkuttelevat meidät uuden rakennusprojektin ääreen.  Kolmas vaihtoehto on, että löydän kaikista taloista vikoja ja totean messujen laadun huonontuneen sitten viime vuosien ja paheksun messujen kovaa hintaa joka meni huonoilla messuilla ihan hukkaan.
Niin tai näin, luulen että on kaikille armeliainta jättää messut väliin. 

Rouva E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti