tiistai 1. syyskuuta 2015

yksi kysymys suihkusta

Suihku on suihku. Tai niinhän sitä äkkisältään luulisi. Tutustuin eilen hieman perusteellisemmin nykypäivän suihkuvaihtoehtoihin. Seisoin siis rautakaupassa pitkän suihkurivistön edessä ja ihmettelin kuinka monta erilaista suihkua voikaan olla olemassa. Ja jotta päätös olisi mahdollisimman vaikea, niiden hinnat vaihtelivat. Eikä siinä vielä kaikki, osa hinnoista oli kokonaishintoja, sisältäen siis kaiken siinä näkyvän, osa hinnoista oli esitetty osissa, jotta valveutunut kuluttaja voi vaihdella suihkun osia, ja näistä muodostuu sitten kokonaishinta.

Näytin ilmeisesti sen verran amatööriltä, että kohtelias herrasmies myyjä tuli kysymään tarvitsenko apua. No totta helvetissä tarvitsin, olenhan ostamassa suihkua, en sentään mitään yksinkertaista, kuten takkaa... Myyjä selitti ihmeellisen kärsivällisesti ensin hintapolitiikan. Luulen ymmärtäneeni sen jotenkin (selvinnee viimeistään kassalla). Tämän jälkeen hän selvitti suihkujen eroja. Kävi ilmi, että todellinen ero on siinä, sekoittuuko suihkuveteen ilmaa, jolloin suihku on pehmeämpi, vai ei. tämä luonnollisesti vaikuttaa hintaan. Ironisesti voisi ajatella että maksamme siis ilmasta?

 Nykypäivän trendi suihkuissa tuntui olevan "sadesuihku". Sellainen päältä suihkuttava kiinteä suihku. Sellainen kun lapsuudenkodissani oli ja millaiseen olen törmännyt keski-Euroopan reissuilla. Tiedättehän, sellainen, jonka tipan perässä saa juosta, kun ne eivät koskaan suihkuta sinne missä shampoo on. Se on nyt hotinta hottia Suomessa. Tämän lisäksi kävi ilmi, että perinteinen suihku-hana-yhdistelmä on jäämässä pois. Ei siis  hanaa, vaan kaksi suihkua: käsisuihku ja "sadesuihku". Ihmettelin mistä tällainen trendi tulee ja myyjä kysyi kaksi aiheellista kysymystä: mitä teet hanalla suihkussa? Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa vedenpaine heikkenee ja se ikävä nappi siinä hanan yllä ei pysy ylhäällä ja suihkun vesi tuleekin ulos hanasta? Pisti miettimään, voisiko sen saunakiulun sittenkin täyttää käsisuihkulla...

Suurimmat erot suihkuissa näyttivät siis olevan ilma, hana, estetiikka ja hinta. Kallein näyttää päheimmältä: valtava "sadesuihku" (ilmeisesti joku perhekoko) ja niin modernin näköinen sekoittaja kun nyt suihkussa voi olla. Myyjää ei naurattanut kun totesin että hintansa puolesta kalleimman suihkun pitäisi osata keittää juuri sopivat aamiaismunat ja vähintään kupponen erikoiskahvia. Halvimmassa oli hana ja nuppi ja muotoilu sellainen kun yleensä suomalaisissa kodeissa on, normaali. Keskihintaisessa suihkussa oli tehty nerokas ratkaisu: suihkussa oli hana, mutta hanaa kääntämällä vesi ohjattiin suihkuun, joko käsisuihkuun tai "sadesuihkuun". Ei siis sitä ärsyttää nappia, mutta kuitenkin hana jos sille nyt jotain järkevää tekemistä sen saunakiulun täytön lisäksi tulisi.

Kotona esittelin Herra S:lle suihkuasiantuntijuuttani. Herra S oli selvästi huvittunut asiantuntijuudestani, ihan kuin nämä asiat olisivat jotenkin itsestään selvyyksiä. Eipä osannut kuitenkaan ihan suoraltaan vastata kysymykseen "mitä sinä sillä hanalla suihkussa teet?"

Rouva E.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti