torstai 8. lokakuuta 2015

Käsky kenkäostoksille

Työmaalla pitää olla turvakengät, ja ilmeisestikään bling-bling-sandaalini tai lenkkarini eivät täytä työturvallisuusmääräyksiä, joita turvakengille on säädetty. Sain jälleen kerran vastaavalta mestariltamme puhuttelun siitä, kuinka helposti saatan astua naulaan tai lyödä jalkani johonkin. Minun pitäisi kuulemma hankkia turvakengät. Kuulin lähinnä käskyn hankkia kengät, ja tätä naistahan ei tarvitse kahta kertaa kenkäostoksille käskeä!

Turvakengillä tarkoitetaan kenkiä, joissa on naulaanastumissuoja, ymmärtääkseni jokin vahvike pohjassa, sekä turvakärki. Ilmeisesti niissä voi olla paljon enemmänkin ominaisuuksia, mutta nämä riittänevät perustyömaalla. Kenkiiin on olemassa jos jonkin näköisiä direktiivi-säännös-luokkia, joista tavallinen ihminen ei ymmärrä mitään. Empiirinen tutkimukseni, joka perustuu työmaalla tehtyihin havaintoihin (N=10), osoittaa, että turvakengät ovat ämpärirumia.

Otin siis tehtäväkseni löytää kengät, jotka täyttävät vastaavan mestarin vaatimat työturvallisuusmääräykset, sekä minun esteettisyyskriteerit. Ja eiku googlettamaan... Ensimmäinen osuma, turvakenkäkauppa.com osoittautui loistavaksi löydöksi. Löysin sieltä kokonaisen kategorian naisten turvakenkiä. Olin toki hieman pettynyt, ettei yhdessäkään mallissa ollut bling-blingiä, mutta toisaalta, ehkä se bling-bling olisi hieman ristiriidassa työmaalla käyttämiini 20 vuotta vanhoihin tuulipuvun housuihin. Notetomyself: osta uudet housut, on jo aika.

Valitsin valikoimasta kaksi eri mallia, ja yritin tutustua molempien ominaisuuksiin: oli kuulkaa jos jonkin sortin standardia, pohja PU ja SRC luistonestopohjaa, koita siinä sitten tehdä valinta. Näpsäkkänä naisena soitin kyseiseen firmaan ja esittelin asiani: saanko tämän kaiken suomenkielellä. Sitä saa mitä tilaa, sain kattavan esittelyn turvaluokituksista, erilaisista testeistä, jotka kenkien pitää läpäistä ja jopa hyvän vertailun kahden valitsemani mallin välillä. Sain myös kuulla tehneeni hyvät valinnat, joka sai narsistisen minäni hehkumaan. Puhelimen toisessa päässä ollut mies oli selvästikin myynyt kenkiä aiemminkin naisille. Kengät oli myyty.

Nyt siis odotan innolla että saan uudet hienot turvakenkäni postissa. En malta odottaa että pääsen esittelemään niitä vastaavalle mestarille, ja tepastelemaan niillä työmaalla kuin mikäkin työmiesnainen. Tästä innostuneena aion vielä hankkia sellaiset pinkit raksahousut, pinkin raksapaidan ja sellaiset pinkit liivit, johon saa kaikki pinkit vasarat ja meisselit roikkumaan. Yritän löytää myös pinkin kypärän ja huomioliivin. Jos se kokonaisuus ei lisää uskottavuuttani työmaalla, niin ei sitten mikään!

Rouva E

3 kommenttia:

 1. Mä haluan myös tuollaiset, pinkit raksathousut jo löytyykin ;)
  http://www.grolls.fi/rakentaminen/tuote/naisten-riipputaskuhousut-carpenter-jubileum-100-co/640000423/
  Suosittelen!

  VastaaPoista
 2. Mä haluan myös tuollaiset, pinkit raksathousut jo löytyykin ;)
  http://www.grolls.fi/rakentaminen/tuote/naisten-riipputaskuhousut-carpenter-jubileum-100-co/640000423/
  Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päheet pöksyt, nuo housut on saatava! Kengät on muuten yllättävän mukavat ja sen verran hyvännäköiset, että ovat muodostuneet ihan mun lemppareiksi myös ihan ulkoilukenkinä, voin suositella!

   Poista