tiistai 20. lokakuuta 2015

Lattian logistiikkaa, osa 2

Rakennusprojektin aikana on ollut muutamia aamuja, kun olemme joutuneet heräämään ennen kukonlaulua työmaan vuoksi. Yksi niistä oli tänään alkanut lattian valu. Jokainen näistä aamuherätyksistä, on ollut niin mieluisa, että jopa Herra S, joka tunnetusti ei ole kovin aikainen heräilijä, on pompannut sängystä ylös ilman ensimmäistäkään kehoitusta! Niin myös tänään.

Mutta otetaan vielä pari askelta taaksepäin. Lattian teko alkoi sillä, että soran päälle levitettiin 4 kerrosta eristelevyjä, joihin upotettiin jos jonkinsortin putkea ja sähköjohtoa. Tämän jälkeen lattian päälle laitettiin raudoitus johon kiinitettiin lattialämmitysjärjestelmä. Kaiken tämän jälkeen kävimme Herra S:n kanssa illalla suojaamassa hirsiseinät muovilla, jotta ei jälkikäteen tarvitse kaapia kuivunutta betonia irti puusta.

 Tänä aamuna saavuimme työmaalle 6.30, jolloin jo pari työmiestä pohdiskeli käytännön toteutuksia. klo 07 ensimmäinen betoniauto kurvasi paikalle eikä työmiehillä kauaa mennyt kun betonia jo alettiin valuttaa letkua pitkin sisälle taloon.Olin yllättynyt kuinka hienoa ja tasaista jälkeä tuli, tai ainakin näytti tulevan. Olisin kovasti halunnut upottaa käteni vasta valettuun betoniin, mutta ajattelin sen ehkä hankaloittavan työmiesten hommia, joten päädyin jättämään betonipintaan salaa vasemman käden etusormen jäljen. Jälkeä ei pysty hyvällä mielikuvituksellakaan tunnistamaan sormenjäljeksi, se tulkittaneen helposti sotkuksi, mutta minulle se merkitsee oman kodin merkkaamista ikuisiksi ajoiksi. Samalla saan jotain keskusteltavaa seuraavaan rakennekynsihuoltoon, pitääkin kysyä kuinka usein asiakkailla on betonia kynsien alla.
 Rouva E


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti