perjantai 30. lokakuuta 2015

Putkimies on kiva mies

Talojen sähköt ja putket ovat aina olleet itsestään selvyyksiä, joiden olemassaoloon on havahtunut lähinnä silloin kun ne ovat puutteelliset. Minulle putkityöt on tarkoittaneet vessan ja vesihanojen toimivuutta, ja sähköt siis tasan sitä, että valot ja tv syttyvät ja sammuvat niin halutessani. Myös tässä projektissa putkityöt ja sähkötyöt tuntuivat vain välttämättömiltä pahoilta, joiden en ajatellut kiinnostavan itseäni kovinkaan paljon. Toisin kävi, kiitos loistavan putkimiehemme.

Putkityöt alkoivat jo siinä vaiheessa, kun perustukset oli tehty, ja perustukset täytettiin soralla. Tuolloin lattian alle siis jäi jotain putkia (oletan niiden liittyvän jotenkin viemäröintiin) ja seuraavat putket asennettiin lattian eristyksiin (oletan niiden liittyvän jotenkin puhtaan veden kulkemiseen). Käyttämäni loogikan mukaan talon putkityöt olisi pitänyt olla tässä vaiheessa valmiit. Putkityöt kuitenkin jatkuivat kattoon asennettavien ilmanvaihtoputkien asennuksella. Jokainen putki suojattiin eristeellä ja putkimies kokosi kokonaisuutta kuin palapeliä leikkaa-liimaa-menetelmällä. Ilmastointiputkisto näyttää täysin mittatilaustyönä tehtynä (niinkuin se onkin), jokainen pala on juuri oikean kokoinen ja liittyy täydellisesti edelliseen ja seuraavaan palaan. 


Nyt on siis putkityöt lähes valmiit. Paikoilleen laitetut putket pitää enää kiinnitää "järjestelmään" (oletan sen tarkoittavan lämmityslaitetta, viemäreitä ja sitä tekniikkaa, josta vesi tulee taloon). Pisteenä i:n päälle tulevat sitten wc-pöntöt, lavuaarit, suihkut, lattiakaivot ja liesituuletin.

Erityiskiitos pitää antaa todella mukavalle putkimiehelle. On ollut todella kiva mennä työmaalle, kun paikalla on ollut iloinen, sosiaalinen ja työstään innostunut ammattilainen! 

Rouva E


13 kommenttia:

 1. Minulle myös putkityöt ovat tarkoittaneet lähinnä vessan ja vesihanojen toimivuutta! Meillä remontoitiin vanhaa omakotitaloa täällä Lahdessa. Vaihdoimme lämmitysmuodon öljykattilasta Ilma-vesilämpöpumppuun. Onneksi lämmitysmuodon vaihtaminen sekä putkityöt onnistuvat yhdeltä ammattilaiselta.

  VastaaPoista
 2. Putkityöt ovat kyllä mielenkiintoisia remontoinnissa ja uudisrakentamisessa. Itse kävin Vantaalla seuraamassa veljeni talon rakentamista ja ihmettelin myös eri putkien tarkoituksia. Nuo lattian alle jäävät putket yleensä liittyvät viemäröintiin tai lattialämmitykseen. Tämän opin kun ihmettelin asiaa ja kysyin tästä veljeltäni.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että teidän kokemukset olivat hyvät putkimiehestä! Sisareni juuri on rakentamassa Seinäjoelle, ja he aikovat nyt ottaa yhteyttä putkiliikkeeseen. Putkityöt ovat nimittäin melkeimpä seuraava vaihe. Hienoa että mittatilauksen puolesta kaikki meni erittäin sopivasti teillä, eikä ongelmia tullut.

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää että itsekin olen kovin pihalla näistä asioista. Oliko teillä minkämoinen projekti tuo putkistosuunnittelu? Oliko helppo? Setäni aloittaa myös talon rakentamisen tässä myöhemmin. Kiva nähdä projektin etenemistä.

  VastaaPoista
 5. Hyvin edistyy. Me olemme myös jo miettineet tulevia LVI-töitä, ja huomioonotettavia asioita, putkien sijoittamisia ja muita. Toki ammattilainen sen tekee, joten itsellä ei niin kovasti tarvitse olla tietoa onneksi. Kiva kuulla, että teidän putkimies oli mukava ja homma hoitui.

  VastaaPoista
 6. Siistiä työtä. Naapurissa myös alkaa LVI asennukset tässä lähiaikoina. Lupasivat, että päästään myös kurkkaamaan sitten miltä siellä näyttää. Meillä vielä tuota rakentamista odotellaan pari vuotta. https://www.riveoy.fi/lvi

  VastaaPoista
 7. Kiitos postauksesta, aina mukava näitä seurata. Meidän mökillä on alkamassa putkityöt, mutta vielä pari kuukautta odotellaan. Sitä on pikkuhiljaa rakenneltu, ja tässä oli pitkä taukokin, että mitään ei tehty. Siististi nuo asennukset teillä tehty. https://www.putkitiikerit.fi/lvi-huollot-ja--palvelut

  VastaaPoista
 8. Naapurissa myös alkaa kohta suurempi urakka. Hän kertoi, että LVI-korjaustyöt edessä. En sen tarkemmin tiedä, mitä on käynyt, mutta toivottavasti asia selkenee. Olipa mukava lukea postausta, kiitokset.

  VastaaPoista
 9. Naapuri myös rakentelee taloaan tuossa vieressä. Heillä alkaa nyt sähkötyöt lähiaikoina. Itse en ole nähnyt, miltä heidän talo nyt näyttää sisältä. Olisi kuitenkin mukava käydä pian taas katsomassa. Mukavilta ihmisiltä vaikuttavat. https://www.sahkoasennus-ristimaki.fi/sahkoasennus/yrityksille

  VastaaPoista
 10. Hyvä, että jokainen putki suojattiin eristeellä. Kestääkin sitten pitkään. Meidänkin tulee saada LVI-työt ammattilaiselta tilattua tässä lähiaikoina. Suuri projekti siis meilläkin meneillään. https://www.vesipiste.fi/lvi-palvelut/

  VastaaPoista
 11. Siistin näköistä jälkeä. Meilläkin täytyy kohta LVI-työt tehdä. Tuttavalla on itseassa sama urakka myös edessä, mukavaa kun on 'kanssaeläjä' projektissa. https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

  VastaaPoista
 12. Edistyy, edistyy! Meillä etsinnässä olisi putkiasentaja, joka tulisi meidän tulevaan uudiskohteeseen tekemään työt. Sitä ei maltakaan odottaa, että se rakentaminen alkaa. Tontti on löytynyt.

  VastaaPoista
 13. Mukava kuulla että saitte putkityöt lähes valmiiksi. Meidän on tarkoitus tilata LVI-huolto ammattilaiselta nyt pyhien jälkeen. On nimittäin sen verran tehtävä meidän talossa, nyt kun aiomme ottaa oikein asiaksi korjata ja huoltaa kaikki mitä täytyykin.

  VastaaPoista