tiistai 26. tammikuuta 2016

Kato katto

Ennen taloprojektin alkua, ajattelin katon olevan joko ulkokatto tai sisäkatto. Ulkokatto oli se ulospäin näkyvä osa, ja sisäkatto luonnostaan se, mikä näkyy sisälle. Nyt tiedän, että katto sisältää aikapaljon muutakin. Meidän katon rakentaminen alkaa olla loppusuoralla. Ulkokatto valmistui jo ajat sitten ja sen jälkeen kattoon on asennettu yhtä ja toista lankuista eristeisiin. Olemme vihdoin siinä vaiheessa, että se katon toinen osa, sisäkatto voidaan tehdä. 

Viime viikolla ja tämän viikon alkupuolella supertaitava raksamiehemme Jarmo on tehnyt meille todella kauniin sisäkaton. Tarina kertoo, että kattoon on saatu upotettua lähes 1,5 km paneelia, on siinä urakka... Valitsimme materiaaliksi valkolakatun kuusipaneelin (CE-merkitty, tietysti) ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä valintaamme. Tässä vaiheessa rakentamista kun on melko paljon tasoittamista, maalaamista ja muuta aikaa vievää hässäkkää, ajattelimme että valmiiksi käsitelty paneeli on helpoin. Ja niinhän se on. Kuinka ihanaa onkaan katsella kun tulee kerralla valmista, ei tarvitse taas hioa ja pohjamaalata ja hioa ja maalata ja miettiä että onko nyt tasaista pintaa ja onko maalausjälki tasainen vai pitäisikö vielä maalata yksi kerros. Lautaa vain kattoon ja valmista tulee. Katsellessa Jarmon millin tarkkaa työskentelyä, Remontti-Reiskakin jää kakkoseksi, ja se on paljon se!



















Katon valmistuminen tekee raksasta pikku hiljaa kodin. Katosta aikaisemmin näkyneet pahvit ja teipit ja piuhat on saatu piiloon ja tilalla on katto, sellainen kuin kodissa kuuluu olla. Vielä kun saisi listat paikoilleen, niin peittyisi viimeisetkin eristeet. Katto on myös tuonut taloon kaikumisen, joka puolestaan on saanut ajatukset kulkemaan sisustamisen suuntaan: millaiset kankaat, verhot ja matot tuodaan poistamaan kaikua. En malta odottaa... 

Eilen istuimme Herra S:n kanssa illalla keskellä olohuonetta. Pohdimme mihin kohtaan tv tulisi, mallailimme sohvan paikkaa ja haaveilimme siitä, että leivinuunissa paistuisi täydellinen pizza. Projektissa ollaan jo voiton puolella, mutta viimeiset kilometrit tuntuvat tuskallisen pitkiltä!

Rouva E

3 kommenttia:

  1. Tiedän tuon tunteen, että projektin loppumetrit (tai kilometrit) ovat karmaisevan pitkiä! Tässä juuri omaa opinnäytetyöprojektiani viimeistelen, ja sen jälkeen starttaa rakennusprojekti. Projektia projektin perään ;) ISO tsempitys teille!

    - Rouva NK

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. Sisareni myös rakentaa, heillä on kattorimat tulossa lähiaikoina. Me myös aikoinaan sellaisista haaveiltiin mutta lopulta jäi sitten raksaurakasta pois. Saisihan ne toki jälkeenpäinkin laitettua, mutta ei nyt ainakaan toistaiseksi ole ajankohtainen. Muistan itse rakennusajoilta tuon, että viimeiset kilometrit tuntuu tuskaisilta. Mutta kyllä se siitä!

    VastaaPoista
  3. Tuo katto tosiaan sisältää vaikka ja mitä. Meille tulossa taloon peltikatto tässä keväällä, uusitaan se siis kokonaan. Meillä on todella vanha talo, ja on jo aika saada kattoremppa valmiiksi. Tuommoinen leivinuuni olisikin kiva.
    https://www.lumorakennus.fi/kattoremontti/pelti-ja-huopakatto-remontit

    VastaaPoista