torstai 28. huhtikuuta 2016

Kaapisto vai kaapiston osat?

Eteisessä on mukava olla säilytystilaa. Erityisesti talvella, takeille ja muille talvitamineille on hyvä olla eteisessä kunnolla tilaa. En tiedä ketään, joka olisi valittanut, että eteisessä on liikaa säilytystilaa. Meillä eteiseen tilattiin suomalaisittain perinteinen liukuovikaapisto. Niin iso kuin tilaan vain mahtuu. Se on n 2,7 metriä korkea ja melkein saman verran leveä, joten luulisi sinne mahtuvan kahden ihmisen takit ja kintaat sekä kolmen koiran hihnat.

Kaapisto tilattiin k-raudan kautta Inarialta. Nätti kaapisto, 4 valkoreunuksista peiliovea. Siinä on sitten Rouvan hyvä ihailla itseään! Sisään tulee tankoa lyhyille takeille ja pitkille takeille, tulee laatikkoa, vetolaatikkoa ja tietysti hyllyjä kengille. No, siis tilasin kaapiston. KAAPISTON. Oletin että saan kaapiston. Muutama viikko tilauksesta sain soiton toimittajalta, kaapisto toimitetaan meille kotiin. Soittaja ilmoitti ystävällisesti, että kaapisto kannetaan "ovesta sisään, kengät jalassa". Toisti vielä kohdan "kengät jalassa". Kuitti, roger, asia ymmärretty.

Eilen kaapisto sitten tuli. Tai siis kaapiston osat tulivat. Iso kasa helvetin isoja osia. Ehkä pelottavimpina 4 kappaletta 2,7 metriä korkeita peiliovia. Muistikuvat saunan lasiseinän räjähtämisestä ovat vielä liian tuoreessa muistissa ja nuo peiliovet tuntuvat todella pelottavilta, suorastaan henkeä uhkaavilta.

Samannäköinen kuin kaupassa
Miten helvetissä tuollainen kaapistokompleksi kootaan? Miksi kukaan ei sanonut, että se pitää itse koota? Ostin kaapiston, en kaapiston osia! Jos olisin halunnut itse koottavan kaapiston, olisin mennyt Ikeaan! Lienee "normikäytäntö", että tuollaiset kaapistot kootaan itse, koska kukaan ei minulle maininnut siitä mitään. Onneksi kuitenkin mainittiin, että kaapisto kannetaan ovesta sisään KENGÄT jalassa. Se oli tärkeä tieto.

Jos olisin yksin elävä, eikä minulla olisi ystäviä, olisin pulassa. Onneksi minulla on Herra S ja onneksi päätimme pitää muutamalle rakkaalle ystävälle juhlat vappuna. Pahaa-aavistamattomat ystävä-raukat varmasti luulivat että kutsuihimme voi raksan tässä vaiheessa vastata ilman pelkoa työleiristä. Niin luulimme mekin, mutta ehei kaverit: pääsette vappuna kasaamaan kaapistoa. Tai ehkä herrat saavat kasata sen, me rouvat voimme sen aikana siemailla simaa ja muuta kuohuvaa salongin puolella.

Rouva E

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin raivostuttavaa, ja ihan tota samaa lausetta olen käyttänyt itsekin, eli "Jos olisin halunnut itse koottavan kaapiston, olisin mennyt Ikeaan!" - varsinkin jos on tilannut kalusteen KASATTUNA. Ja ärsyttävintä on, että nuo toimitetaan superhuonoilla ohjeilla, jos ohjeita on lainkaan, ja keskimäärin osia puuttuu enemmän kuin ikeakamoista. Ärf. Tsemppiä.

  Ja hei kivaa vappua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä toimitettiin näköjään 3 mm liian leveinä :( Hermot menee..

   Poista
 2. Argh... Kyllä taas kerran kiitän, että meille tulee kaikki kiintokalusteet tuolta paikallisesta puusepältä, ne on valmiiksi kasattuina. On siinäkin kyllä tekemistä kun toista viikkoa olkkarissa odottavat hehtaarin kokoiset kaapit pitäisi raijata raksarappusia pitkin yläkertaan...

  Mutta hyvää vappua anyway :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin, että meidänkin kaappi tulee kasattuna, tai edes osittain kasattuna. Suuri pettymys kun perille tuli vain kasa lautoja ja levyjä... Kohta alkaa huumori loppua :(

   Poista