lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pesuhuone

Talossa pitää pystyä peseytymään, eli yleensä talosta löytyy jonkunsortin suihku/pesu/kylpyhuone. Niin myös meidän talosta. Meille tulee saunan yhteyteen pesuhuone, johon tulee kaksi suihkua. Ei muita ihmeellisyyksiä. Halusin pesuhuoneesta ison, sillä tykkään saunomisen yhteydessä istuskella mukavasti löylyjen välissä. Perinteinen pukuhuoneissa käytetty puupenkki tuntui tylsältä, ja sitäpaitsi en nähnyt pukuhuonetta tarpeelliseksi kodissa, jossa voin riisuutua ja pukeutua ihan missä tahansa. Pesutilasta piti siis saada sellainen, että siellä on mukava huilia saunomisen yhteydessä.

Meidän pesuhuoneesta tuli reilu 10 neliön kokoinen. Se on reilunkokoinen, ottaen huomioon, että siellä tosiaan on vain kaksi suihkua, ei kylpyammetta, ei poreammetta, ei muita kiinteitä kalusteita. Huoneeseen tulee pari mukavaa tuolia ja hyllyjä ja yritän saada sen sisustettua enemmän huonetyyppisesti, kuin perinteiseksi pesuhuoneeksi. Voi olla että siitä tulee katastrofi, mutta yhtäkaikki, meidän katastrofi.

Laattavalinnoista olenkin jo kirjoittanut aikaisemmin. Suunnitelmiin tuli sen verran muutosta, että lattialaattaa vaihtui viime metreillä. Tarkoitus oli laittaa pesuhuoneen lattiaan samaa pitkulaista laattaa kuin olohuoneeseen. Tätä varten olimme myös valinneet unidrain kaivon, joka mahdollistaa lattian kaatojen tekemisen vain yhteen suuntaan, jolloin voidaan käyttää isoja laattoja. No, meillä tuossa kävi arkkitehdillä pikkuinen moka: lattiakaivo on sijoitettu samalle seinälle oven kanssa, ja jos kaadot olisi tehty vain yhteen suuntaan, eli kaivon seinän suuntaan, vesi olisi valunut myös ovelle, ja lattia olisi jäänyt aina märäksi. Laattamies lähes aneli että vaihtaisin laatan, jotta kaadot ja laatat saadaan tehtyä siististi. Se oli siis ensimmäinen syy vaihtaa lattialaatta. Toinen syy oli värimaailma. Lattian piti olla harmaa, mutta valittu laatta osoittautui ehkä hieman tummemmaksi kuin olin kuvitellut. Vaaleampi laatta olisi pesuhuoneeseen sopivampi sävyjen puolesta. Kolmas, ja ratkaisevin syy laattojen vaihtoon oli, että alkuperäistä lattialaattaa oli tilattu liian vähän ja ne riittivät nippanappa olohuoneeseen ja käytävään. Eli, koska pesuhuoneen lattialaatat piti jokatapauksessa ostaa erikseen, päädyimme vaaleampaan hieman pienempään laattaan. Laattamies oli tyytyväinen, koska hänen työnsä helpottui; minä olin tyytyväinen, koska värimaailma parani, ja Herra S oli tyytyväinen, koska uudet laatat olivat jopa hieman edullisemmat kuin alkuperäisen suunnitelman mukaiset.


Nyt pesuhuone on suihkujen asennusta vaille sisustusvalmis. Voin siis vihdoinkin alkaa etsiä koukkuja, hyllyjä, lamppuja, huonekaluja, pyyhkeitä ja muita pieniä yksityiskohtia pesuhuoneen sisustamiseen.

Rouva E


2 kommenttia:

  1. Siis ihan mieletön idea! Toivottavasti jaskat kirjoittaa miten tuollainen "huonepesutila" toimii käytännössä - itse olen jo kateudesta vihertävä, sillä heikkohappisena olen nopeaa saunaseuraa, mutta kivahan siinä olisi hengailla ja rupatella vaikka lasin läpi.. Tuolla mahtuisi. Wau!

    VastaaPoista
  2. Juuri tuo heikkohappisuus on minullakin ongelmana :) Kirjoittelen kyllä miten tuo käytännössä toimii ja kuinka paljon tilaa tulee sitten oikeasti hyödynnettyä.

    VastaaPoista