lauantai 19. maaliskuuta 2016

Vessan kalusteet ja lauantai-illan pikku puuhastelua

Olen joskus ihmetellyt, miksi vessan kalusteet eivät voisi olla kuten mitkä tahansa muut kalusteet. Miksi niiden pitää nimenomaan olla vessan kalusteet. No, tänään opin sen. Meidän vessojen kalusteet teetettiin puusepällä. Tämä kahdesta syystä: ensinnäkin pienemmän vessan kohdalla arkkitehti oli piirtänyt niin pienen vessan, ettei sinne sopinut kunnon vessan kalusteet. Toiseksi, olen aina ollut älyttömän nirso juuri vessan kalusteiden kanssa, enkä löydä kovin helposti sellaisia joista oikeasti pitäisin. 

Perjantaina saimme kalusteet vihdoinkin talolle! Ja ne ovat kyllä aivan ihanat. Ne on tehty osittain vanhoista huonekaluista, osittain vanhoista lattialankuista ja kokonaisuutta on paikkailtu myös uudella puulla. Tykkään, että jokaisella tavaralla on historia ja tarina, näillä kalusteilla tarinoita on useampikin!
Pikkuvessan pikkukaluste

Ison vessan kaluste (ei vielä vessassa)
Kalusteissa ongelma on, ettei niihin tietenkään ole tehty reikiä putkia ja muita härpäkkeitä varten, joten arvatkaa ketkä niitä reikiä sitten lauantai-iltana väkersi! Eihän siinä mitään, pora käteen ja reiät paikoilleen. Ensimmäinen reikä meni suht ok, mutta toinen oli pari senttiä väärässä paikassa. Sitä sitten vuolin puukolla kuin mikäkin puuseppä  ja luulen saaneeni lavuaarin putkien reiät jotenkin kohdalleen lattialla olevan viemärin reiän kanssa. Töräytin kokeilumielessä toiseen tasoista putken paikoilleen, sillä seurauksella että sitä ei enää saanut siitä pois. Herra S kovin ihmetteli miten onnistuin siinä, kuulemma jos jokin on johonkin saatu, niin kaiken järjen mukaan sen pitäisi siitä lähteä myös pois. Niinpä, kaiken järjen mukaan... Luulen, että joudun maanantaina aamulla hieman selittelemään tekeleitäni putkimiehelle. 

Ensimmäinen reikä, nappiin meni!

putki paikoillaan, ja pysyy!
Reikiä poraillessa ja veitsellä vuollessa mietin (ehkä hieman näreissäni itselleni), kuinka helppoa olisikaan vain mennä ostamaan valmiit vessan kalusteet, niissä olisi reiät siellä missä kuuluisi, ne olisi valmiiksi käsitelty kestämään kosteutta ja ne vain kiinnitettäisiin nätisti seinään. Uskon kuitenkin, että lopputulos tulee olemaan yhden lauantai-illan väsymyksen arvoinen. Sitäpaitsi facebookissa kävi harvinaisen selväksi, että illan haluatko miljonääriksi- ohjelman kilpailija oli tietämättömyydellään aiheuttanut ihmetystä ja jopa myötähäpeää. Ehkä vessan kalusteiden kanssa kamppailu ei sittenkään ole niin huono ajanviete.

Rouva E

2 kommenttia:

  1. Hienot nuo on! Ja putketkin löytävät varmasti oikeat paikkansa ;)
    Itse taidan nynnyillä ja ostaa valmiit kalusteet... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putket löysi hienosti paikkansa, enkä saanut putkimieheltä moitteita :) Valmiiden kalusteiden kanssa pääsee kyllä helpommalla, seuraavassa talossa osaan toivottavasti suunnitella vessan koon kalusteiden mukaan :)

      Poista